NEED HELP UPDATING AUDIO DRIVERS FOR NEW MOTHERBOARD

Support questions and answer and latest software.
Post Reply
TheBaronVonBell
member
Posts: 13
Joined: Thu Nov 12, 2009 2:24 pm
Location: Fort Smith, AR

NEED HELP UPDATING AUDIO DRIVERS FOR NEW MOTHERBOARD

Post by TheBaronVonBell » Tue Jul 13, 2010 10:15 pm

My original foxconn mb died after only 3 months so I replaced it with an asus m2n68-am plus. everything works ok except the game sound (very soft) I tried maxing out the settings in alsamixer with no effect. I went to the realtek site and downloaded the latest driver set for linux but I need some help in the how to for installing them. I know very little about linux. any help would be appreciated.
Tim

User avatar
Chuck
Site Admin
Posts: 1547
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:34 pm
Location: Michigan
Contact:

Re: NEED HELP UPDATING AUDIO DRIVERS FOR NEW MOTHERBOARD

Post by Chuck » Wed Jul 14, 2010 12:12 am

Did you just install the new motherboard with the old linux install?

TheBaronVonBell
member
Posts: 13
Joined: Thu Nov 12, 2009 2:24 pm
Location: Fort Smith, AR

Re: NEED HELP UPDATING AUDIO DRIVERS FOR NEW MOTHERBOARD

Post by TheBaronVonBell » Wed Jul 14, 2010 3:55 pm

Yes I did. Do I need to do a total wipe on the Hard drive and start over?
Tim

User avatar
Chuck
Site Admin
Posts: 1547
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:34 pm
Location: Michigan
Contact:

Re: NEED HELP UPDATING AUDIO DRIVERS FOR NEW MOTHERBOARD

Post by Chuck » Wed Jul 14, 2010 4:44 pm

TheBaronVonBell wrote:Yes I did. Do I need to do a total wipe on the Hard drive and start over?
Tim
Yeah Tim. If you're not a linux expert it's easiest to re-install. Just backup your music directory (if you have one) to a usb drive and it shouldn't take you long.

TheBaronVonBell
member
Posts: 13
Joined: Thu Nov 12, 2009 2:24 pm
Location: Fort Smith, AR

Re: NEED HELP UPDATING AUDIO DRIVERS FOR NEW MOTHERBOARD

Post by TheBaronVonBell » Wed Jul 14, 2010 10:31 pm

Ok, I did the total wipe and reinstall. Now the game won't boot at all. Once it gets past the Nucore 1.0 splash screen it says:
Starting emulation
****reset*****
Nucore Shutdown
Watchdog sleeping during shutdown
audio shutdown
launcher(6) hardware error
running local boot scripts (etc/rc.local)

Then I get the nucore desktop login

User avatar
Chuck
Site Admin
Posts: 1547
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:34 pm
Location: Michigan
Contact:

Re: NEED HELP UPDATING AUDIO DRIVERS FOR NEW MOTHERBOARD

Post by Chuck » Wed Jul 14, 2010 10:41 pm

Sounds like the USB board isn't connected.

TheBaronVonBell
member
Posts: 13
Joined: Thu Nov 12, 2009 2:24 pm
Location: Fort Smith, AR

Re: NEED HELP UPDATING AUDIO DRIVERS FOR NEW MOTHERBOARD

Post by TheBaronVonBell » Wed Jul 14, 2010 11:08 pm

USB board was connected ok, I rebooted and went into the system bios and changed the audio front panel settings to AC97 from HD and it worked. I'll wait and see if the problem comes back.
Tim

Post Reply